flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Щодо поведінки у приміщенні суду

29 листопада 2023, 10:37

               Фрунзенський районний суд м. Харкова закликає громадян  дотримуватися правил  пропуску осіб до приміщень суду та правил поведінки у суді, а своєю поведінкою не підривати авторитет судової влади та працівників Служби судової охорони.

Нагадуємо, що відвідувачам, учасникам процесу у приміщенні  суду та залах судових засідань забороняється голосно розмовляти, користуватися мобільними телефонами, вчиняти сварки між собою та з працівниками суду, у будь-який спосіб перешкоджати нормальній роботі суддів та працівників суду. Відвідувачам у приміщенні суду забороняється висловлювати образи на адреси суддів, працівників суду, пошкоджувати будівлю суду та майно суду.

23.11.2023 під час перебування у приміщенні Фрунзенського районного суду м. Харкова  одного з відвідувачів, поводячись зухвало та ігноруючи вимоги Закону України «Про судоустрій і статус суддів»  порушувала громадський порядок з мотивів явної неповаги до судді та працівників суду, що супроводжувалося особливою зухвалістю, лайкою та погрозами.

 Будь-які роз’яснення вимог Закону співробітниками  відділення охорони Територіального управління Служби судової охорони у Харківській області громадянка принципово й категорично не сприймала.

З метою припинення порушення громадського порядку у суді співробітник Служби судової охорони зреагував у межах наданих законом повноважень на припинення протиправних дії відвідувача та забезпечив залишення ним приміщення суду відновивши таким чином порядок у суді та його стабільну роботу.

  Щодо зазначеного інциденту Фрунзенський районний суд м. Харкова офіційно висловлює свою позицію, зазначивши, що дії працівника Служби судової охорони, спрямовані на підтримання правопорядку в приміщенні суду й забезпечення особистої безпеки суддів та працівників суду та здійснювалися у межах повноважень,  наданих йому Законом України «Про судоустрій і статус суддів»

 У цей складний час ми закликаємо усіх громадян України, які планують відвідування судової установи, гідно поводитися у приміщенні суду та з повагою ставитися до його працівників.

Наголошуємо, що  Фрунзенський районний суд м. Харкова  та Служба судової охорони залишається відкритою для громадян і сподівається на порозуміння.