flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулася чергова робоча зустріч голови Фрунзенського районного суду м. Харкова Еліни Сілантьєвої з керівниками Немишлянського районного відділу філії Державної установи «Центр пробації» в Харківській області

12 грудня 2019, 14:30

10 грудня 2019 року у приміщенні Фрунзенського районного суду м. Харкова відбулася чергова робоча зустріч голови Фрунзенського районного суду м. Харкова Еліни Сілантьєвої з керівниками Немишлянського районного відділу філії Державної установи «Центр пробації» в Харківській області Наталії Світличної та Юлії Косякової.

Під час зустрічі було обговорено ряд питань щодо засуджених, звільнених від покарань з випробуванням, які ухиляються від відбування іспитового строку і відносно яких до суду направлені подання про скасування іспитового строку і направлення засуджених для відбування призначеного покарання. У 2019 році було задоволено на 8 відсотків більше подань, ніж у 2018 році.  

Проведено аналіз отриманих ухвал суду для складання досудових доповідей. Кількість надісланих ухвал для складання досудових доповідей у 2019 році зменшилася на 4 відсотки в порівнянні з минулим роком. Слід зауважити, що ухвали, які надходять до уповноваженого органу пробації у 2019 році  майже усі мають достатні строки для зібрання повної інформації про особу, яка вчинила злочин з урахуванням обставин, які спонукали її скоїти відповідний проступок. Проаналізувавши повну інформацію на обвинуваченого, суд виносить більш об’єктивне рішення.    

Приділили увагу проблемним питанням, які виникають під час виконання адміністративних стягнень у виді суспільно – корисних робіт, докладніше  зупинившись на порушниках, які не мешкають за адресою, вказаною в ухвалі суду та відносно яких направляються подання відповідно до ст. 304 КУпАП України.  Учасники домовилися частіше проводити подібні зустрічі, адже плідна співпраця даних організацій є головним напрямком у досягненні поставленої мети під час роботи з особами, які мають проблеми із законом.