flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбувся день відкритих дверей

14 грудня 2015, 14:58

 

                   У Фрунзенському районному суді м. Харкова 10 грудня 2015 року, з нагоди Дня працівників суду, для учнів-випускників загальноосвітніх шкіл Фрунзенського району м. Харкова в рамках всеукраїнського "Тижня права" було організовано профорієнтаційний"День відкритих дверей".

Гості мали можливість наглядно ознайомитись із безпосередньою діяльністю колективу районного суду. Зокрема, із практикою надходження та реєстрації в судових інституціях матеріалів кримінальних проваджень та адміністративних справ, прийому від громадян позовних заяв про кимсь порушені їх конституційні права, свободи чи інтереси, процедурами автоматизованого розподілу матеріалів, що надійшли, між суддями для подальшого розгляду, підготовкою майбутніх судових засідань та окремих процесуальних документів.

         В ході розмови, що проходила у формах відвертих діалогів та дискусій, керівник апарату цього ж суду Ганна Дудка повідали присутнім студентам та учням про загальну структуру судової гілки влади України, її основні завдання та функції, нормативну правову базу, що регламентує її діяльність у цілому, конкретного місцевого суду та його структурних підрозділів зокрема. Розповіли про високі вимоги до рівня знань та морально-особистісних характеристик тих молодих людей, які в найближчому майбутньому планують працювати в судовій гілці влади — або ж одягнути мантію судді, або ж трудитися помічниками суддів, секретарями судових засідань, консультантами, архіваріусами та іншими фахівцями.

         Мова на заході йшла також про сьогоднішнє матеріально-технічне забезпечення місцевих судових інституцій, про наявність у суді необхідної комп’ютерної та тиражувальної техніки, електронних систем фіксації судових процесів, впровадження в роботу комп’ютерних автоматизованих програм "Електронний суд", "Діловодство -3" та "Кадри", можливості приймати від громадян позовні заяви в електронному вигляді, надсилати їм повідомлення про дату та час судового засідання "SMS-повідомленнями" на мобільні телефони, проводити судові засідання в режимі відеоконференцій — в окремих випадках надавати змогу свідкам чи потерпілим (іноді й засудженим), які перебувають далеко за межами рідних країв та зали судових засідань, давати покази по конкретній справі, що розглядаються.