flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обвинуваченим у спробі надання неправомірної вигоди голові Фонду держмайна продовжили запобіжні заходи

01 жовтня 2020, 15:55

У середу, 30 вересня, колегія суддів Вищого антикорупційного суду продовжила запобіжні заходи обвинуваченим у справі про надання неправомірної вигоди голові Фонду держмайна.

У відкритому судовому засіданні колегія суддів ВАКС розглянула та частково задовольнила клопотання прокурора САП і продовжила бізнесменові строк дії процесуальних обов’язків ще на 2 місяці – до 30 листопада 2020 року включно.

Обвинувачений надалі зобов’язаний: прибувати до суду на першу вимогу; не відлучатися із міста Києва без дозволу суду; повідомляти суд про зміну свого місця проживання та/або місця роботи; утриматись від спілкування із особами, зазначеними в ухвалі; здати на зберігання до відповідних органів державної влади свій паспорт (паспорти) для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України і в’їзд в Україну.

Колегія суддів також частково задовольнила клопотання захисника обвинуваченого про зміну запобіжного заходу та скасувала йому обов’язок носити електронний засіб контролю (браслет).

Іншому учасникові кримінального провадження ВАКС продовжив строк дії обов’язків теж на 2 місяці. Він зобов’язаний: прибувати до суду на першу вимогу; не відлучатися із міста Києва та Київської області без дозволу суду; повідомляти суд про зміну свого місця проживання та/або місця роботи; утриматись від спілкування із особами, зазначеними в ухвалі; здати на зберігання до відповідних органів державної влади свій паспорт (паспорти) для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України і в’їзд в Україну.

Нагадаємо, за версією слідства, обвинувачені пропонували 5 млн доларів США голові ФДМУ за призначення певної людини на посаду директора ПАТ «Одеський припортовий завод», 99,5% акцій якого належать державі.
Обвинувачених, разом із іншими особами, правоохоронні органи затримали одразу після надання першої частини неправомірної вигоди у сумі 50 000 доларів США. Дії обвинувачених кваліфіковано за ч. 4 ст. 369 КК України.

Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Вищий антикорупційний суд